هاست

قبل از خواندن این مقاله پیشنهاد می کنیم ، مقالاتی که با موضوع هاست چیست، هاست خوب و ویژگی‌های آن در بخش وبلاگ سایت قرار داده شده را مطالعه فرمایید.

در مقاله قصد داریم درباره  تعریف هاست اشتراکی و مفهوم آن سخن گوییم. پس با ما همراه باشید.

تعریف هاست اشتراکی

منظور از هاست اشتراکی نوعی میزبان وب است که در آن یک سرور فیزیکی میزبان چندین سایت است. در این روش کاربران هزینه کمتری متقبل می شوند. از آنجا که هر کاربر بخشی از سرور  را در اختیار دارد، به این گونه سرورها سرور اشتراکی می‌گویند.

علت انتخاب هاست اشتراکی

سایت‌هایی که ترافیک وبازدید متوسط یا پایینی دارند و یا تازه ایجاد شده‌اند، به حافظه زیادی نیاز ندارند. این نوع میزبان وب برای اینگونه سایت‌ها مناسب است. بعد از رشد سایت می توان هاست را تغییر داد تا از به وجود آمدن مشکلات ناشی از کمبود حافظه و غیره که باعث قطعی سایت می شود، جلوگیری کرد.

مزایای میزبان‌وب اشتراکی

برای اطلاع از ویژگی‌های هاست اشتراکی به موارد زیر توجه کنید:

انعطاف در تغییر هاست

سایت‌های نوپا می‌توانند برای شروع از این نوع میزبانی‌وب استفاده کنند و بعد از بالا رفتن ترافیک براحتی نسبت به تغییر هاست خود اقدام نمایند.

مدیریت آسان

معمولاً شرکت‌های هاستینگ برای مدیریت وب‌سایت‌ها یک کنترل پنل در اختیار کاربران قرار می‌دهند. کار با این پنل راحت است و حتی افرادی که برای اولین بار سایتی را مدیریت می کنند، به راحتی می توانند از آن استفاده کنند. البته مدیریت سخت افزار سرور با شرکت ارائه دهنده است و می توان مدیریت نرم افزار را نیز به عهده ایشان گذاشت.

میزبانی چند دامنه

با کمک این نوع هاست می توانید، سایت‌های زیادی داشته باشید. مثلاً می توان دامنه‌های متفاوتی برای وبلاگ، وب‌سایت شخصی و سایت فروشگاهی داشته باشید. هاست اشتراکی گزینه مناسب برای این ایده است.

هزینه مناسب

از مهم‌ترین مزایای هاست اشتراکی هزینه پایین و مناسب آن نسبت به بقیه هاست‌ها می‌باشد. همچنین نیاز به پرداخت‌های جداگانه جهت خرید لایسنس برای برنامه‌های نصب شده‌ی روی سرور وجود ندارد.

راه اندازی سریع

در هاست اشتراکی امکان راه اندازی سریع پس از خریداری پکیج وجود دارد.

چه کسانی نباید از میزبان‌وب اشتراکی استفاده کنند

1- سایت شما بازدید کنندگان زیادی دارد و ترافیک بالایی دارد.

2-روی سایت شما نرم‌افزار خاصی نصب است.

در انتخاب هاست اشتراکی به چه مواردی باید دقت کنیم:

1- نحوه سرویس‌دهی میزبان‌وب در کشورهای مختلف متفاوت است. در نتیجه کیفیت سرویس دهی‌ها با هم فرق دارند.

2-دو نوع سیستم عامل روی سرور می تواند قرار داشته باشد. لینوکس و ویندوز. هاست با سیستم عامل لینوکس ارزانتر از هاست با سیستم عامل ویندوز است. لازم به توضیح است که هاست لینوکسی امنیت بالاتری نیز دارد. شاید برای کسانی که با سیستم عامل لینوکس آشنا نیستند این سوال پیش آید که آیا می توانند از این نوع هاست استفاده کنند؟ در جواب باید بگوییم، مدیریت سرور مستقیم با سیستم عامل کار می کند و نیاز نیست شما  برای استفاده از این نوع میزبان وب با این سیستم عامل آشنا باشید.

3- نرم افزارهای کنترل پنل متفاوتی برای مدیت هاست وجود دارند. مثلاً دایرکت ادمین، سی پنل و پلسک.

4- نرم افزار وب سایت یا اسکریپت در انتخاب نوع هاست مؤثر است. اگر اسکریپت سایت شما پیچیده است، یک هاست اشتراکی نمی تواند پاسخگوی سایت شما باشد و بهتر است  سرور اختصاصی تهیه نمایید. مثلا بانک‌ها یا سازمان سنجش وب‌سایت اختصاصی دارند.

آشنایی با نرم‌افزارهای مدیریت سایت

مدیریت دامین(ها)، مدیریت فایل‌های DB و FTP و غیره براحتی توسط  نرم افزارهای کنترل پنل امکان‌پذیر هستند. 

CPanel

این برنامه رابط گرافیکی قوی دارد و کار با آن آسان است ولی چون هزینه آن زیاد است مدیران سرورها کمتر از آن استفاده می کنند. چون هزینه آن را با دلار باید پرداخت کنند، استفاده از آن برایشان به صرفه نیست.

Direct Admin

استفاده از دایرکت ادمین به راحتی سی‌پنل نیست، ولی بهترین جایگزین برای آن است. رابط گرافیکی متوسطی دارد و بیشتر سرورها از آن استفاده می کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *