شاید بارها کلمه هاست یا هاستینگ به گوشتان خورده باشد. در این مقاله می خواهیم، بررسی کنیم هاست چیست و چه کاربردی دارد.

فرض کنید می خواهید در بستر اینترنت، یک سایت برای خود داشته باشید. با یک مثال ساده شرح می دهیم که نقش دامنه و هاست در ایجاد سایت چیست. فرض کنید زمینی دارید که روی آن خانه ای ساخته شده  است. این خانه قطعا یک آدرس دارد و در کنار خیابان واقع شده است. خانه همان سایتی است که شما طراحی کرده‌اید. زمین و محل ساخت خانه هاست است، به عبارت دیگر محل قرارگیری سایت شما را هاست می گویند. آدرس خانه شما همان دامنه سایت است. خیابان هم در مثال ما نقش اینترنت را دارد.

ایجاد یک وبسایت

مراحل ایجاد یک سایت برای یک فرد غیرمتخصص به ترتیب زیر است:

  • ابتدا باید از یک شرکت معتبر، دومین یا دامنه (نام سایت) برای سایت تهیه کرد. یعنی آدرس سایت را که شامل (پسوند دامنه. نام دامنه.www) می‌باشد، ثبت و خریداری نمود (آدرس خانه).
  • در این مرحله باید محل قرارگیری سایت را در بستر اینترنت مشخص نمود. انتخاب یک هاست مناسب بسیار حائز اهمیت است. (زمین و محل ساخت خانه)
  • حتما از آغاز راه هدف مشخصی برای ایجاد سایت وجود داشته است. براساس همان هدف می بایست از یک طراح سایت خواست تا سایتی با مشخصات دلخواه طراحی نماید. (طراحی نقشه خانه و ساخت آن)

هاست چیست

تا اینجا مفهوم هاست را درک کرده اید. کلمه هاست به معنی میزبان است. به هاست میزبان وب نیز می‌گویند. برای تعریف دقیق تر،  بهتر است با مفهوم سرور نیز آشنا شویم.

سرور چیست

سرور یک کامپیوتر قدرتمند با مشخصات سخت افزاری خاص است. سرورها دارای بالاترین قدرت پردازش و پهنای باند بالا هستند. آنها همیشه روشن و متصل به اینترنت هستند. سرورها بصورت 24 ساعتی چک و مراقبت می‌شوند.  به این نکته توجه داشته باشید که قطعی اینترنت یا هر گونه قطعی سرور باعث از دسترس خارج شدن سایت می‌شود. طبیعتا سایتی که مدام از دسترس خارج شود، طرفداران خود را از دست می دهد. به همین خاطر نرم‌افزارهایی روی آنها فعالند که درصورت بروز هر ایراد یا خطایی فوراً شناسایی و برطرف می‌شوند. همچنین شرکت های هاستینگ مجهز به برق اضطراری و هر گونه تمهیداتی از جمله مقابله با آتش‌سوزی و زلزله می باشند.

خوب برمی گردیم به تعریف میزبان وب. هاست  (Host) یا همان میزبان وب بخشی از یک سرور می‌باشد. که سایت ما در آن قرار می گیرد. یک سرور این قابلیت را دارد که میزبان چندین سایت باشد (حتی تا حدود 500 سایت). در فضای میزبان وبِ سایت شما،  تصاویر و انواع فایل‌های مرتبط با آن قرار دارند. اگر سایت شما به منظور فروش یا عرضه کالا و خدمات ایجاد شده باشد، اجاره هاست در فضای وب مانند اجاره یک مغازه است. 

میزان فضای اجاره روی یک سرور بستگی به بزرگی سایت شما دارد. اگر سایت شما خیلی بزرگ باشد می توانید یک سرور اختصاصی برای آن اجاره یا خریداری کنید.

منظور از انواع هاست چیست؟

شرکت‌های هاستینگ، میزبان وب‌های متفاوتی برای ارائه دارند. خیلی مهم است که  سایت شما یک فروشگاه اینترنتی است یا یک وبلاگ ساده؟ با توجه به منظور و هدف شما از ایجاد سایت یکی از انواع هاست های زیر را تهیه نمایید.

  • هاست اشتراکی

هر سرور می تواند چندین سایت را پشتیبانی کند. اگر سایت شما ترافیک کمی دارد وتازه کار هستید، هاست اشتراکی نیاز شما را برطرف می کند.

  • اختصاصی

این نوع میزبان وب، یک سرور کامل را در اختیار دارد. هاست اختصاصی دارای امنیت بالا، پهنای باند مخصوص و سرعت بالا است. هزینه های آن بسیار بالاست. پس برای سایت‌های پربازدید و بزرگ به صرفه است.

  • سرور مجازی (VPS)

این نوع میزبان وب، این امکان را دارد که با کمک تکنولوژی hypervisor فضای یک سرور را به چند بخص مستقل تقسیم می کند. این نوع هاست نسبت به هر دو نوع قبلی برتری دارد. هزینه مقرون به صرفه و امکان انتخاب سیستم عامل یا برنامه مورد نظر که بصورت مجزا با سایت های دیگر روی سرور، قابل نصب می باشند. این موارد برتری این نوع هاست را ثابت کرده است. 

  • هاست ابری

جدیدترین تکنولوژی موجود در حوزه میزبانی وب هاست ابری است. در این حالت چند سرور میزبان یک سایت هستند. اگر یک سرور دچار مشکل شد سرور دیگری هست که سایت را پشتیبانی کند. به عنوان مثال سایت گوگل از این نوع  میزبان وب استفاده می‌کند.

  • میزبان وب رایگان

این نوع هاست محدودیت‌های زیادی دارد. پر ریسک‌ترین راه برای نگهداری یک سایت این روش می باشد. این نوع سرویس از سوی شرکت های ارائه دهنده آن به منظور تست خدمات و غیره انجام می شود و اصلا توصیه نمی شود.

برای مطالعه مقالات یاقوت‌وب به بخش وبلاگ سایت مراجعه کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *